Motordiagnostisk kontroll


Auto-Bil i Göteborg AB är väl medvetna om den ökande tekniska komplexiteten hos dagens bilar, vilket utgör en betydande utmaning för verkstäder. Med den senaste tekniken och en dedikerad team av systemspecialister är vi rustade för att möta dessa utmaningar och säkerställa att din bil förblir i toppskick.

Få ut det mesta av din bil

Tänk om din bil faktiskt kunde berätta för dig vad som är fel med den. Tja, nuförtiden kan många av dem det, tack vare datoriserad bildiagnostisk kontroll.

Modernt motorstyrningssystem har gått långt bortom mekaniska insprutningssystem. Idag kontrolleras bränsleinsprutningen elektroniskt för att optimera motoreffekt och bränsleeffektivitet. Hos Auto-Bil i Göteborg AB använder vi den allra senaste diagnostikutrustningen och drar nytta av vår omfattande expertis för att noggrant analysera din bils system och säkerställa dess prestanda och effektivitet.

Våra systemspecialister är skickliga på att hantera de mest avancerade tekniska utmaningarna och är dedikerade till att hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna och innovationerna inom fordonsindustrin.

Motordiagnostisk kontroll

Felanalys med den senaste diagnostikutrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Verkstadspersonal utbildad på avancerad nivå

Bra att veta

Avancerad feldiagnos och senaste kunskapen

Vår verkstad använder alltid toppmodern teknik eftersom moderna bilar i allt högre grad förlitar sig på komplexa elektroniska system och utrustning. Med modern testutrustning och specialiserad programvara kan våra mekaniker snabbt identifiera och åtgärda fel på ett professionellt sätt.
Alla tekniker i vår verkstad genomgår omfattande och regelbunden utbildning för att hålla sig uppdaterade om de senaste tekniska framstegen, vilket gör att de kan hitta även de mest komplicerade elektroniska felen.

Djup teknisk kompetens

Bränsleinsprutningssystemen som används i moderna bilar är mycket känsliga och kan drabbas av olika tekniska problem om de inte regelbundet inspekteras. Våra kunniga tekniker har detaljerad kunskap om vanliga motorstyrningssystem och de senaste högtrycksbränsleinsprutningssystemen, från avgasbaserade turboladdare till tändningskontrollmoduler.

De flesta biltillverkare använder idag Bosch-motorstyrningssystem för sina bensin- och dieselmotorer. Om du stöter på ett problem med din bil är teknikerna i vår verkstad välutrustade för att identifiera orsaken med hjälp av sin omfattande expertis och datorbaserade systemkontroller.

Hållbarhet från Bosch

Lambdasonden, utvecklad av Bosch 1976, används nu av nästan alla biltillverkare i Europa. Sensorn är en av nyckelteknologierna för att minska utsläpp och bränsleförbrukning. Om din bils insprutnings- eller avgassystem inte fungerar optimalt rekommenderar vi att vår verkstad utför nödvändig service eller reparation, eftersom vi har direkt expertis från Bosch.

Behöver du en motordiagnostisk kontroll?

Du kan få din motordiagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en service på tillverkarnivå baserad på din bils ålder och körsträcka.

Om du har några frågor eller vill prata med oss först kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande på.

Vårt experttips

”Visste du att när lambdasonden fungerar optimalt kan den spara upp till 15% av dina bränsleutgifter? Den är kärnan i utsläppsreducering och säkerställer automatisk överensstämmelse med alla utsläppsbegränsningar samt förhindrar skador på katalysatorn. Så det är en bra idé att låta en av våra tekniker kontrollera lambdasonden varje 30 000 km.”