Bildiagnostisk kontroll

En datordiagnostisk kontroll av din bil från oss på Auto-Bil kommer att ge dig en korrekt bild av hur ditt fordon fungerar.

Få ut det mesta av din bil

En motordiagnostisk kontroll kräver ingen isärplockning eller fysisk inspektion av komponenter, så hela processen bör inte ta mer än en timme. Vår verkstadspersonal kommer sedan att ge dig en fullständig översikt över vilka problem ditt fordon har – om några. Eftersom denna information är baserad på rådata från flera punkter inom själva motorn kan du ha absolut förtroende för diagnosens tillförlitlighet.

Auto-Bil i Göteborg AB strävar efter att erbjuda en heltäckande service för att säkerställa att din bil fungerar på bästa möjliga sätt. Våra avancerade diagnostiksystem gör det möjligt för oss att justera vissa motorparametrar vid behov för att optimera din bils prestanda och bränsleeffektivitet.

Men ibland kan det krävas ytterligare åtgärder för att återställa din bil till fullt funktionsdugligt skick. I sådana fall kommer vi alltid att förse dig med en tydlig och detaljerad offert som klart specificerar det arbete som behöver utföras, samt de kostnader som är förknippade med det. Vi strävar efter öppenhet och transparens i vår kommunikation med dig som kund, så att du kan fatta informerade beslut om hur du vill gå vidare med underhåll eller reparationer av din bil.

Oavsett vad din bil behöver, kan du lita på Auto-Bil i Göteborg AB för att leverera högkvalitativ service och professionell expertis för att hålla din bil i bästa möjliga skick.

Bildiagnostisk kontroll

Felsökning med den senaste diagnostiska utrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Tekniker utbildade på avancerad nivå

Bra att veta

Vad kan en bildiagnostisk kontroll berätta för dig?

Den diagnostiska utrustning som vi använder kan hantera nästan alla moderna fordon. Dess förmåga att kommunicera på olika språk för motorstyrningssystem och att extrahera detaljerad diagnostisk information är oöverträffad.

Vår biltillståndsdiagnostik är särskilt värdefull för att undersöka förbränningsproblem i motorer. Förbränningsprocessen är komplex, med olika faktorer som påverkar dess effektivitet. Lyckligtvis övervakar och loggar moderna motorstyrningssystem data från återkopplingsenheter i hela fordonet, vilket gör att våra kunniga tekniker kan analysera informationen och förstå eventuella svårigheter som fordonet kan ha.

Dessutom utvärderar vår diagnostiska kontroll även prestandan hos andra komponenter, inklusive säkerhetskritiska komponenter som bromsar. Denna omfattande utvärdering säkerställer en grundlig undersökning av ditt fordon övergripande prestanda.

När bör jag begära en bildiagnostisk kontroll?

Många av problemen som undersöks i en bildiagnostisk kontroll av oss upptäcks först av kunden när en varningslampa och ett meddelande visas på en datorskärm i fordonet. Generellt sett är dessa meddelanden inte särskilt hjälpsamma. De kan innehålla en felkod, men det kommer inte nödvändigtvis att vara meningsfullt för en icke-expert. Även för en expert är det bara en utgångspunkt för undersökning av problemets verkliga natur.

Oavsett om du har observerat indikationer på ett problem i bilen eller lagt märke till något annat symptom på ett misstänkt motorfel, kommer vår tekniker att ansluta ditt fordon till diagnostikutrustningen och börja gå igenom relevant data. Genom att använda sin avancerade utbildning och erfarenhet vet de vilka detaljerade områden som ska undersökas och vilka mönster som kan förväntas under normala och onormala omständigheter.

Behöver du en bildiagnostisk kontroll?

Du kan boka din diagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande servicenivå som tillverkaren baserat på din bilens ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.